Liikunnan harrastetoiminnan seminaari Oulussa 28.2.

8.2.2018

Kuinka lisätä lapsille ja nuorille kohdennettua matalan kynnyksen liikuntatoimintaa eri toimijoiden yhteistyönä? Miten luoda osallisuutta ja onnistumisen kokemuksia tuottavia harrasteliikuntamahdollisuuksia? Näitä kysymyksiä pohditaan Virpiniemen Liikuntaopistolla järjestettävässä seminaarissa helmikuun lopulla.

Kompastumatta kynnykseen - Yhteistyöllä lisää liikunnan harrastetoimintaa -seminaaripäivä on suunnattu liikunnan ja nuorten parissa työskenteleville seura-, yhdistys-, kunta- ja järjestötoimijoille ja kaikille matalan kynnyksen liikuntatoiminnasta kiinnostuneille.

Aamupäivän tapaamisen tarkoituksena on jakaa hyviä käytänteitä sekä tietoa eri tukimuodoista peruskouluikäisten lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikunnallisen kerhotoiminnan järjestämiseksi. Tilaisuudessa esitellään keväällä aukeavaa Suomen Olympiakomitean koordinoimaa Lasten Liike iltapäivät -kerhoavustushakua. Mukana tapaamisessa on liikuntasuunnittelija Jaakko Saarinen kertomassa Vaasan kaupungin, koulujen ja seurojen kanssa tehdystä pitkäjänteisestä ja valtakunnallista huomiota saaneesta yhteistyöstä lasten liikuntakerhojen toteuttamiseksi.

Iltapäivän aiheena on kokemusliikunnan mahdollisuudet nuorille kohdennetussa matalan kynnyksen liikuntatoiminnassa sekä nuorten tarpeista lähtevän harrasteliikunnan pysyvyys ja kehittäminen seura-, yhdistys- ja kuntatoimijoiden yhteistyönä. Nuorille kohdennettua liikuntatoimintaa tarkastellaan erityisesti kaikkien heikoimmassa asemassa olevien nuorten osallisuuden ja toimintakyvyn vahvistamisen näkökulmasta. Seminaari on samalla NOVA-hankkeen päätösseminaari. 

Seminaaripäivän päätteeksi on mahdollista tutustua kokemusliikuntaan toiminnallisessa työpajassa.

Ohjelma ja ilmoittautuminen (ke 21.2. mennessä)

 

Seminaarin järjestävät PoPLin ja ODL Liikuntaklinikan NOVA – Esiselvitys nuorten osallisuutta ja toimintakykyä vahvistavasta seuratoiminnasta Pohjois-Pohjanmaalla -hanke sekä PoPLin Liikkuva koulu -toiminta osana liikunnan aluejärjestöjen yhteistä Lisää liikettä iltapäiviin ja aktiivisuutta koulupäiviin -hanketta.