Kyläkisälli-bussi vierailee Syötteellä ensi sunnuntaina.

21.8.2017

Kyläkisälli-hankkeen testibussi vierailee Syötteellä ensi sunnuntaina. Kiinnostaisiko oman kylän kuntokuuri? Ota yhteyttä Kyläkisälli-hankkeeseen.

Ota yhteyttä ilkka.kurttila@popli.fi mikäli teitä kiinnostaa oman kylän kuntokuuri!

Iijokiseudun juttu (Toivo Kiminki)

Syötekylässä on alkamassa kylän työikäisten miesten kaiken­puo­linen kuntoon laitto. Kyläyhdistys on pannut vireille hankkeen, johon on saatu 2000 euroa rahoitusta Kunnossa kaiken ikää -ohjelmasta.

Muutama on jo lupautunut ja yksi kylän yrittäjistä kustantaa työntekijänsä kuntokuurille, tiesi personal trainer, ravin­to­val­men­taja Leena Särkelä, jonka kontolle kyläyhdistys uroidensa ainakin loppuvuoden kestävän kuntokuurin vetämisen on uskonut.

Särkelä on vasta aloittanut alan yrittäjänä. Hän aikoo löytää miehille kipinää liikuntaan ja entistä paremmat ruokai­lu­tot­tu­mukset sekä saada heidät jaksamaan arjessaan paremmin.

Alkuun selvitellään osanottajien nykyisiä tottumuksia niin ruuan, juomien kuin liikunnan ja muiden elämäntapojen puolelta. Neuvojen aika on myöhemmin, mutta tuskinpa silloin mitään kielletään, Särkelä naurahtaa.

Rääkkiä tai repimistä ei ole luvassa, kunhan liikun­ta­oh­jeita aletaan kuntotestien jälkeen suunnitella. Perus­kes­tä­vyyden parantaminen ja palauttava ja huoltava liikunta ovat tärkeintä, treenari suunnittelee.

Uusiin liikun­ta­muo­toi­hinkin Särkelä aikoo ryhmäänsä perehdyttää, ainakin vesiliikuntaa on suun­ni­tel­missa, hän vinkkaa.

Pentti Määttä tiedetään kylällä liikkuvaksi mieheksi. Hän aikoo mukaan ryhmään, ei kuulemma kyläyh­dis­tyk­sessä toimivilla miehillä muuta vaihtoehtoa olekaan.

Mies luottaa saavansa ryhmässä uutta vireyttä ja uusia keinoja kunnon ylläpitoon. Ja onhan niissä kokoon­tu­mi­sissa se raatipuolikin tärkeää, hän tietää.