Futis pitää liikkeessä

20.3.2017

FC Raahe aloitti tammikuussa Kunnossa Kaiken Ikää toiminnan. Pyöreän pallon perässä juostaan hymy huulilla.

 

FC Raahe päätti tarjota toimintaa myös aikuisille. Uuden futisryhmän perustamiseen haettiin Kunnossa Kaiken Ikää - tukea viime syksynä ja toiminta päästiin aloittamaan vuoden vaihteen jälkeen.

Hankkeen tavoitteena on saada liikuntaa harrastamattomat tai vähän harrastavat miehet ja naiset aktivoitua säännöllisen liikkumisen pariin. Lasten futisharrastus on siitä mukava juttu, että siinä muodostuu usein yhteisöllisyyttä myös aikuisten kesken. Mikäpä on parempaa yhteisöllisyyttä kuin perustaa oma joukkue.

Ensimmäiseen ryhmään saatiin mukavasti vanhempia mukaan. Alkuvaiheesssa osalla pelaajista vähän jännitti, että pysyykö pallo hallussa tai paukahtelevatko polvet? Mukana on myös sellaisia jotka ovat ensimmäistä kertaa mukana jalkapallojoukkueesssa.

Ensijännitys häipyi samantien kun ryhmää saatiin vetämään kovan luokan ammattilainen Ilkka Kontinaho. Ilkan perusteeseihin kuuluu mm. jokaisen harjoituskerran alussa vedettävä perusteellinen verryttely, jossa nostetaan kevyesti sykettä ja tehdään aktiivisia verryttelyliikkeitä. Tällä tavalla vanhempikin kroppa taipuu Litmasmaisiin suorituksiin lopputunnista

Aikuisiällä tärkeitä taitoja voi oppia myös jalkapallossa. Tasapainoa ja koordinaatioita sisältävät liikkeet mm. tikasharjoitteilla ovat haastaneet tosissaan osallistujia.

Lopuksi pelataan soveltuvin säännöin jalkapalloa leppoisissa tunnelmissa. Pelien jälkeen tunnelmaa on ehkä enemmän kuin normiharjoituksissa. Nämä kaverit taitavat ylittää itsensä kerta kerran jälkeen sanoo ryhmän vetäjä Ilkka Kontinaho.

Ryhmä joutuu hikoilemaan myös muuten kuin pallon perässä. Luvassa on lihaskuntoharjoittelua sekä terveyskunnon mittauksia. Osallistujille jaetaan myös KKI-materiaalia kotiläksyksi.

Lisätietoja ryhmästä antaa: Ilkka Kontinaho 0400 - 823 911