Peput ylös - KKI-hanke

28.2.2017

Kiimingin yrittäjät haki ja sai tukea viime KKI-haussa. Tukea voi hakea vielä 31.3. saakka. Lue mitä Kiimingissä on aloitettu tekemään.

Hankkeen kohderyhmänä ovat liikkumattomat pääosin istumatyötä tekevät yrittäjät ja työntekijät. Hankkeen tavoitteena on istumisen haittojen vähentäminen ja arkiliikunnan aktiivisuuden tukeminen.

Hankkeeseen otetaan mukaan viisi työpaikkaa/-yhteisöä.

Hankkeen toteutus muodostuu kolmesta osasta.

1) Kaksi ohjaajaa kiertävät työpaikoilla ja kannustavat ja ohjeistavat työntekijöitä istumisen vähentämiseen (seisomaan nousut, taukoliikkeet, työn tekeminen seisten, rappujen käyttö, kävelykokoukset, istumismittarit, ravinto-ohjaus).

2) Työpaikkakohtaisten virkistyspäivien järjestäminen lajikokeilun muodossa sekä kahden kaikille työntekijöille yhteisten viikoittaisten liikuntaryhmien perustaminen.

3) Työmatkaliikunnan lisääminen jalkaisin, pyörällä tai potkurilla. Kannustetaan yrittäjiä toimimaan mallina, pidetään työntekijöille ryhmätapaamisia ja järjestetään työpaikoille peseytymismahdollisuudet. Lisäksi osallistutaan Oulussa Matka hyvään kuntoon -rekkakiertueen Kehon kuntoindeksi -testeihin.