Tervetuloa juhlimaan luonnon päiviä!

18.1.2017

Lähde luontoon, kutsu kaverisi mukaan tai järjestä tapahtuma – tyyli on vapaa. Etsi tapahtumia ja ilmoita omasi kartalla. Voit myös jakaa luontojuhlasi tunnelmat tageilla #luonnonpäivät #suomi100. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Luonnon päivät ovat yhdessä tekemisen ja yhdessä luonnosta nauttimisen päiviä. Satavuotiaan Suomen luontoa voi juhlia monella tapaa – järjestämällä tapahtuman, osallistumalla tapahtumiin ja menemällä luontoon yhdessä perheen tai ystävien kanssa, Voit myös osallistua jakamalla luontokokemuksesi muiden juhlijoiden kanssa somessa.

Neljä Luonnon päivää vuonna 2017

Kaikkein aikojen luontojuhlaa vietetään neljänä päivänä vuoden 2017 aikana. Talvisena Luonnon päivänä 4.2.2017 sukelletaan talveen ja nautitaan lumisesta luonnosta retkeillen, hiihtäen tai talvitulien ääressä. Keväisenä Luonnon päivänä 20.5.2017 villiinnytään luonnosta kaikilla aisteilla ja maistetaan luonto. Kesäyöhön voit rakastua 17.6.2017 vaikkapa nukkumalla yösi ulkona. Silloin vietetään myös Luonnonkukkien päivää ja juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston avajaisia. Juhlinta huipentuu Suomen luonnon päivänä 26.8.2017, jolloin Suomesta tulee maailman ensimmäinen maa, joka juhlii luontoa liputuspäivällä. Silloin kuorot kajauttavat laulunsa kansallispuistoissa, nostetaan malja Suomen luonnolle, ja juhlitaan luonnon ainutlaatuisuutta tulien loisteessa

Järjestä tapahtuma

Hiihtoretki ystävien kanssa? Pop up -ravintola laavulla? Kierros kaupunkiluontoon päiväkodin kanssa? Tapahtuman järjestäminen Luonnon päivänä on helppoa. Houkuttele mukaan vaikkapa ystävä, perhe tai harrastusporukka. Ideoi tapahtuma, johon itse haluaisit osallistua. Inspiraatiota saatte päiväkohtaisista tapahtumaideoista sekä tapahtumajärjestäjälle suunnatuista vinkeistä. Kun suunnitelma on valmis, ilmoita tapahtumasi kartalla osaksi Luonnon päivien ohjelmaa. Muista myös kertoa tapahtumastasi ystäväpiirille ja kutsua sosiaalisen median kautta ihmisiä mukaan juhlimaan kanssasi.

Etsi tapahtuma kartalta ja osallistu

Luonnon päiviin voit osallistua yksinkertaisesti etsimällä mielenkiintoisen tapahtuman kartalta, joko läheltäsi tai kauempaa. Kunkin päivän tapahtumatarjonta täyttyy pop up -tapahtumista tasaisesti aina kyseistä Luonnon päivää edeltävälle viikolle asti. Tapahtumakarttaa kannattaa siis seurailla, jos et vielä löytänyt mieleistä tapahtumaa!

Lähde luontoon yhdessä ja jaa kokemuksesi #luonnonpäivät

Ainutlaatuisin luontojuhla syntyy yhdessä tekemällä. Kenen kanssa sinä haluaisit juhlia luontoa? Voit lähteä viettämään Luonnon päiviä vaikkapa perheen, kavereiden, kummilapsen, läheisen vanhainkodin vanhusten, vastaanottokeskuksen maahanmuuttajien tai päiväkotiryhmän kanssa. Myös arkiset ja tutut luontokohteet muuttuvat juhlaksi, kun luontoon lähdetään yhdessä! Tule mukaan ja jaa luontojuhlasi somessa tagilla #luonnonpäivät

Lisätietoja: www.luonnonpaivat.fi