Uutisia

Liikunnan ja urheilun vaalikone on osa Valon, Olympiakomitean ja Paralympiakomitean yhteistä vaalivaikuttamista. Se avautui yleisölle maaliskuun alussa.
Haluamme tarjota ajanmukaisia kokouspalveluja asiakkaillemme, miksi tekisimme kokoustiloista vain perinteisiä ”Istu paikallasi, ole hyvä!” -tyylisiä? toteaa liiketoimintapäällikkö Anu Kärkkäinen Lahden Sibeliustalosta. Edelläkävijyyttä toteutetaan ennakkoluulottomasti tarjoamalla vaihtoehdoksi aktiivinen kokoustila.
Liikkeen lisäämisellä on ratkaiseva merkitys Suomen tulevaisuudelle, näkee Reilu Peili – raati. Raati antaa liikkeen lisäämiselle painoarvon 84 (asteikolla 0-100) paremman Suomen rakentamisessa. Lisää liikettä tarvitsee niin yksilö kuin yhteiskuntakin, raati toteaa perusteluissaan. Suomen julkinen talous on ollut jo vuosia alijäämäinen, työmarkkinatilanne on vaikea, vienti ei vedä, ikääntyvä väestö kasvattaa menoja eikä heikosta talouskasvusta ole talouden epätasapainon korjaajaksi. Suomi tarvitsee kipeästi uusia ratkaisuja haasteisiin. Reilu Peili – raati näkeekin liikettä tarvittavan lisää paitsi ihmisiin ja organisaatioihin, myös mielentilaamme. Edessä ovat ajat, joissa tarvitaan aktiivista toimintaa ja päätöksentekoa.
”Meillä on lupa liikkua!” Liikuntalupaus on kouluyhteisön yhteinen tahdonilmaus, jolla halutaan taata vähintään tunti liikettä jokaiselle joka ikisenä koulupäivänä. Miksi moista lupausta tarvitaan? Siksi, koska kansallisten suositusten mukaan kaikkien 7-18 -vuotiaiden tulee liikkua vähintään 1-2 tuntia päivässä monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla, ja koska juuri kouluissa sen toteutuminen voidaan taata parhaalla mahdollisella tavalla, tasavertaisesti ja johdonmukaisesti – kiitos opettajien!
Samassa paketissa paikallisen urheiluseuran järjestämä yleisurheileva iltapäiväkerho, UKK-instituutin Terve Koululainen -hankkeen liikunta- ja ravitsemuskartoitus sekä luokan yhteinen aktiivisuushaaste, jonka päätteeksi voi voittaa yleisurheiluvälineitä.
PoPLin hallituksen jäsenelle, kehittämispäällikkönä Kuusamon kaupungilla työskentelevälle Pauli Miettiselle on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan ja urheilun ansioristi kiitokseksi muun muassa Liikkuva koulu – ohjelman eteen tehdystä työstä.
RSS ATOM